RICETTA PER 3\4 PERSONE
IMPASTO PER LA SFOGLIA:
farina : 250\300 g
sale : pizzico
acqua : quanto basta
uova : 2\3
impasta gli ingredienti partendo dalla farina a fontana e al centro crea una bocca saranno inserite le uova e il sale , massaggiando l'impasto si potrà capire quanta acqua servirà.
l'impasto sarà pronto quando sarà ben sodo ed elastico
a questo punto dovrà riposare per il tempo che ci servirà per preparare l'impasto per la farcitura dei nostri tortelloni
IMPASTO TORTELLONI :
zucca : 150\200
formaggio grattugiato : 100g
uova : 1
ricotta : 150 g
per chi desidera può usare carne macinata al posto della zucca (molto gustosa anche in questo modo )
PROCEDIMENTO :
stendere la pasta e con una tazza o bicchiere fare delle forme circolari o al centro di queste mettere una po' dell'impasto preparato precedentemente.
quando queste saranno pronte unire le due facce opposte e con l'aiuto delle dita arrotolare queste due facce .
una volta completata la pasta far asciugare i tortelloni per almeno 10 ore (quindi consiglio di farli la sera prima).
cuocere in acqua salata bollente , e dopo circa 10 minuti saranno pronti per saltare in padella con burro e salvia.
servire caldi con una spolverata di formaggio grattugiato
bulgarska recepta
Retsepta za 3 \ 4-ma
Produkti za testoto:
brashno: 250 \ 300 gr
Sol: shtipka
Voda: kakto se iziskva
Yaĭtsa: 2 \ 3
Zamesete sŭstavki, kato se zapochne s brashno i da se sŭzdade ustata v tsentŭra shte bŭdat vklyucheni yaĭtsa i sol, kato masazhirate testoto mozhete da razberete kolko voda e neobkhodima.
Tova shte bŭde gotov, kogato shte e mnogo stegnata i elastichna
Na tozi etap shte tryabva da si pochine za vremeto, tya shte posluzhi za podgotovka na testo, za da izpŭlnim tortelloni
TORTELLONI testoto:
tikva: 150 \ 200
nastŭrgano sirene (parmigiano): 100g
Yaĭtsa: 1
izvara: 150 g
za tezi, koito zhelayat mogat da izpolzvat govezhdo meso vmesto tikva (mnogo vkusni po tozi nachin )
PROTSEDURA:
Razstelete testoto s chasha ili stŭklo, i da napravi krŭgche ili po sredata na tezi slozhi malko "testoto prigotveno po-rano.
, kogato sa gotovi da se prisŭedinyat kŭm dve sreshtupolozhni strani i s pomoshtta na prŭstite na rŭtsete preobrŭshtane tezi dve litsa.
vednŭzh na testeni izdeliya da izsŭkhne za pone 10 chasa tortelloni (sŭvet da napravi vsichko v noshtta predi).
gotvya vŭv vryashta podsolena voda i sled okolo 10 minuti shte bŭde gotov da skochi v tigan s maslo i salviya (bilka).
Podnasya se toplo, leko oseyana s nastŭrgano sirene (parmezan)
Nessun commento:
Posta un commento